Pierś indyka z warzywami

8 marca 2011, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 50 dag piersi indyka
  • 30 dag ryżu
  • 1 papryka zielona, czerwona i żółta
  • 2 cebule
  • szklanka mrożonego groszku
  • 1 litr bulionu warzywnego z kostki
  • 1/3 łyżeczki szafranu
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Pierś z indyka pokroić w cienki paski, skropić z sokiem cytryny, wymieszać, przykryć i odstawić na 20 minut do lodówki.

Cebule i papryki umyć , obrać i oczyścić. Cebulę kroimy w kosteczkę papryki w paski> na patelni rozgrzać oliwę , wrzucić mięso, mieszając przesmażyć na rumiano, dodawać warzywa i podsmażyć jeszcze 2 minuty.

Wsypać ryż, szafran, wlać bulion i gotować aż ryż wchłonie prawie cały płyn. Wsypać mrożony groszek, doprawić sola, pieprzem i papryką w proszku. Przed podaniem dodać natkę pietruszki.

file1299617618



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺