Papryczki z serem

3 października 2013, dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 8 podłużnych pikantnych papryk
– 40 dag twarogu
– 2 łyżki masła
– 2 ząbki czosnku
– kilka gałązek świeżych ziół: bazylia, tymianek, oregano, mięta
– sól, pieprz
– słodka papryka w proszku
– oliwa

Twaróg utrzeć z masłem na gładką masę, czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć składniki. Zioła posiekać i dodać do masy twarogowej. Doprawić do smaku. Papryki umyć, odciąć końce, oczyścić z pestek, napełnić farszem, smarować oliwą i piec w nagrzanym piekarniku lub na grillu Podawać na gorąco z bagietką czosnkową.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wczesne truskawki niezdrowe?
Wiadomo, że aby szybko urosły w tunelu foliowym czy szklarni, są faszerowane chemią...
Podwyżki opłat sanatoryjnych
Co to za opłaty, 200-300 zł za kilkanaście dni wczasów? Często nie jeżdżą...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Już widzę, jak dziadkowie w kurnych chatkach na wsi inwestują w panele... Zostawią...
W jakiej pozycji spać?
Ja śpię na plecach na wznak, bo mi tak wygodnie;)