Panga bazyliowo-pomarańczowa

19 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Panga z grilla pachnąca bazylią i pomarańczą
Składniki:
4 filety z pangi lub tilapii
masło
¼ łyżki tartej skórki z pomarańczy
2 łyżki soku pomarańczowego
2 łyżeczki suszonej bazylii
sól, pieprz
papryka marynowana czerwona
pomidor
ogórek
Przygotowanie:
W rondlu rozpuścić masło, dodać bazylię, sok i skórkę pomarańczy. Podgrzewać na małym ogniu przez 5 min. mieszając. Filety rybne umyć, osuszyć, przyprawić. Piec na mocno rozgrzanym grillu smarując masłem z dodatkami. Podawać z pokrojoną papryką marynowaną, pomidorem, ogórkami i szparagami lub surówkami i pieczywem czosnkowym. Znakomicie smakuje też z warzywami z grilla.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Panga bazyliowo-pomarańczowa

  1. avatar Gość pisze:

    ludzie nie jedzcie pangi, bo wietnamczycy podczas hodowli szprycują je moczem ciężarnych kobiet!!!!!!!!!!!!!

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺