Maślane ciasteczka z migdałami

29 września 2011, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

60 dag.mąki tortowej

1i1/2 kostki masła

20dag.cukru pudru

2 łyżki kwaśnej śmietany

1 szklanka posiekanych migdałów

3 żółtka

łyżka soli

Przygotowanie:

Masło posiekać razem z mąką po czym dodać żółtka, cukier, śmietanę i sól.
Całość dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 1 godzinę.Po tym czasie ciasto rozwałkować i pokroić na romby.
Posypać je migdałami, lekko wciskając w ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz