Maliny pod pierzynką

14 lipca 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

MASA RYŻOWA: 15 dag ryżu, 1/2 l mleka, 2 jajka, szczypta soli, cukier waniliowy, 5 łyżek cukru, kosta masła.

Mleko zagotować ze szczyptą soli, cukrem waniliowym oraz łyżką cukru. Wsypać ryż, gotować ok. 15 min, często mieszając. Przestudzić. Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru i żółtkami. Dodawać po łyżce ryżu. Na koniec dodać ubite białka.

DODATKOWO: 30 dag malin, 3 białka, 2 łyżki cukru.

Naczynie do zapiekania natłuścić, wyłożyć maliny, na to masę ryżową. Piec ok. 30 min w temp. 190st. Białka ubić z cukrem, rozsmarować na zapieczonym ryżu, piec jeszcze chwilę, aż się zrumieni, ok. 8-10min w temp. 180st.

Przepis na tą pychotkę dostałam od koleżanki. Można używać dowolnych owoców.

file1310662255



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺