Gulasz po węgiersku

11 lutego 2011, dodał: p
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg wołowiny,
  • 2 cebule,
  • 5 pomidorów,
  • 2 papryki,
  • 40 dag ziemniaków,
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego,
  • 1/2 łyżeczki kminku,
  • 1 łyżka przyprawy do gulaszu,
  • 3 ząbki czosnku,
  • sól i pieprz do smaku,
  • olej do smażenia

Przygotowanie: Do garnka wlać oleju i dodać pokrojone mięso, cebulę i czosnek. Całość dusić pod przykryciem, na małym ogniu. Dodać kminek, przyprawę do gulaszu. Pomidory, ziemniaki i paprykę pokroić i też, wrzucić do garnka. Potrawę uzupełniać co chwilę wodą lub bulionem, a powstały sos wymieszać z przecierem pomidorowym. Na koniec, doprawić solą i pieprzem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz