Grillowany łosoś z sosem malinowym

24 maja 2013, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 filety z łososia

1,5 szkl. malin

2 szt.kiwi

2 łyżki stopionego masła

1 łyżka pieprz zielony lub kolorowy ziarnisty

1/2 szkl. gęstej śmietany

1 łyżeczka cukru

sól i pieprz grubo mielony wg.uznania.

Wykonanie:

Filety z łososia umyć i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym.Posypać solą i grubo mielonym pieprzem,skropić masłem i grillować na folii do momentu aż 2/3 płata będzie upieczone,następnie przełożyć na drugą stronę i grillować 3-4 minuty.

Sos:

Umyte maliny osączyć na sitku.Do garnuszka wlać śmietanę,dodać maliny,cukier pieprz ziarnisty i odrobinę soli – gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.

Kiwi obrać pokroić w kostkę,dodać do sosu i powtórnie zagotować.

Gorące filety przekładać na talerze,podawać z dodatkiem sosu ,można też udekorować plasterkami kiwi oraz malinami.

Smacznego!

file1369382379



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz