Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

1 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki

1/2 kg. fasolki szparagowej

4 pomidory

1 cebula

olej

2 ząbki czosnku

łyżkeczka ostrej papryki w proszku

sol

pieprz

2 łyżki ziół

Przygotowanie

Fasolkę umyć, odciąć końcówki i ugotować w osolonej wodzie.W międzyczasie posiekać drobno cebule i zeszklić na  oleju. Dodać zmiażdżony czosnek, chwilę smażyć.Ugotowaną fasolę odcedzić, ostudzić. Po czym pokroić na kawałki.Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do zeszklonej cebuli i czosnku. Chwilę podusić, dodać zioła i doprawić do smaku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...