Zupa z zielonej fasoli

5 lipca 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 1,5 godziny

Składniki :

1 ćwiartka z kurczaka
2 marchewki
1 pietruszka
1/8 selera
1/3 pora
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
½ słoika fasolki szparagowej konserwowej
½ puszki zielonego groszku konserwowego
1 opakowanie Zupy fasolowej Knorra
½ łyżeczki soli
pieprz mielony
2 ząbki czosnku
1,5 litra wody

Obraną marchew, pietruszkę , seler i por zalać wodą . Włożyć kurczaka , liść laurowy, ziele angielskie .Osolić . Gotować godzinę. Wyjąć mięso i warzywa . Marchew pokroić w plasterki i dodać do garnka razem z mięsem z kurczaka rozdrobnionym ( oczyścić ze skórek , chrząstek i kostek ) i oczyszczonym czosnkiem . Odsączyć z zalewy fasolkę szparagową i groszek . Wrzucić do garnka . Zupę fasolowa rozmieszać z zimną woda .Wlać do wywaru . Gotować 15 minut .Doprawić do smaku .
Dobrze smakuje jak doda się już na talerzu łyżkę kwaśnej śmietany – ale nie jest to konieczne .




FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...