Zupa z zielonej fasoli

5 lipca 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 1,5 godziny

Składniki :

1 ćwiartka z kurczaka
2 marchewki
1 pietruszka
1/8 selera
1/3 pora
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
½ słoika fasolki szparagowej konserwowej
½ puszki zielonego groszku konserwowego
1 opakowanie Zupy fasolowej Knorra
½ łyżeczki soli
pieprz mielony
2 ząbki czosnku
1,5 litra wody

Obraną marchew, pietruszkę , seler i por zalać wodą . Włożyć kurczaka , liść laurowy, ziele angielskie .Osolić . Gotować godzinę. Wyjąć mięso i warzywa . Marchew pokroić w plasterki i dodać do garnka razem z mięsem z kurczaka rozdrobnionym ( oczyścić ze skórek , chrząstek i kostek ) i oczyszczonym czosnkiem . Odsączyć z zalewy fasolkę szparagową i groszek . Wrzucić do garnka . Zupę fasolowa rozmieszać z zimną woda .Wlać do wywaru . Gotować 15 minut .Doprawić do smaku .
Dobrze smakuje jak doda się już na talerzu łyżkę kwaśnej śmietany – ale nie jest to konieczne .




Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz