Przysmak bakaliowy z muesli i lekkim owocowym kremem

5 lipca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 łyżek orzechów włoskich

8 łyżek muesli z suszonymi owocami

4 łyżki wiśni bez pestek ub czarnych porzeczek

2 łyżki rodzynek

krem owoce leśne Delecta

mielony cynamon do oprószenia deseru

mięta do dekoracji

Wykonanie:

Orzechy grubo siekam, mieszam je z muesli i rodzynkami. Pucharki schładzam. Napiełniam je do połowy mieszanką z orzechów, muesli oraz rodzynek. Do każdego wkładam po porcji wiśni lub czarnych porzeczek.

Krem przygotowuję wedle przepisu na opakowaniu:)

Gotowy krem przekładam do pucharków i oprószam cynamonem. Dekoruję miętą lub świeżymi owocami.

Smacznego:):):)

file1309872444



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz