Zupa z dyni z kluseczkami i serkiem topionym

11 marca 2013, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– kilogram dyni
– marchew
– cebula
– czosnek
– serek topiony
– kluseczki babuni
– pieprz, sól, kminek
– masło lub oliwa

Dynię obrać, pokroić w kostkę, dodać startą marchew i cebulę, wszystko dusić w rondelku na maśle, dodać przyprawy. Po około 10 minutach zalać całość bulionem około 2 litry i gotować do miękkości. Podawać z kawałkami sera topionego, kminkiem i kluseczkami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...