Zupa pomidorowa z serem feta i makaronem

16 lutego 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • włoszczyzna
  • cebula
  • goździki
  • 1/4 kurczaka
  • 6 pomidorów (mogą być z puszki)
  • ząbek czosnku
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 10 dag drobnego makaronu
  • opakowanie sera feta
  • szklanka mleka
  • łyżka mąki
  • sól, pieprz, cukier

Kurczaka i włoszczyznę ugotować w 1,5 litra wody, wraz z naszpikowana goździkami cebulą, solą i pieprzem. Gotować około 50 minut. Bulion przecedzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Dodać obrany czosnek i koncentrat. Zmiksować całość i dodać do bulionu. Połowę fety roztrzepać ze stopniowo wlewanym mlekiem, następnie wymieszać z łyżką mąki. Porcjami wlewać mieszając do garnka z zupą. Doprawić do smaku (jeśli dodasz odrobinę cynamonu i rozmarynu będzie aromatyczna).



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...