Winogrona smażone w sosie sojowym z miodem

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Winogrona smażone w sosie sojowym z miodem

Pikantny dodatek do pasztetów , mięs na zimno .

Czas : 10 minut

Składniki :

1 łyżka oleju słonecznikowego
½ łyżeczki miodu
1 łyżeczka sosu sojowego
Pieprz mielony
15 ,,kulek „ winogron „

Na patelni rozgrzać olej. Dodać sos sojowy , miód i szczyptę pieprzu mielonego. Wrzucić winogrona .Smażyć mieszając aż winogrona Aż lekko się zrumienią ( ok. 2 minut ).
Podawać przestudzone do pasztetu lub mięs na ziemno ( np. pieczonego schabu ) wraz z sosem ze smażenia.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...