Wieprzowina w sosie musztardowym

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Wieprzowina w sosie musztardowym

Delikatne mięsko wyjęte z zupy w sosie.

Czas : 1,5 godziny

Składniki :

0,4 kg chudego mięsa gotowanego z zupy ( od szynki )
1 szklanka słodkiej śmietanki 30%
1 szklanka wody
3 łyżki mąki
2 łyżki masła
3 łyżeczki musztardy sarepskiej
Cukier
Sól

W rondelku roztopić masło. Wsypać mąkę i wymieszać. Po woli wlać wodę zmieszaną ze śmietanką i rozprowadzić mąkę tak by zrobił się kremowy sos. Dodać musztardę. Wymieszać . Doprawić do smaku solą i szczyptą cukru. Mięso przekroić na 4 kawałki , włożyć do sosu i podgrzać na małym gazie.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...