Wielkanocne fusion – sos do jajek

26 marca 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Odstępstwo od tradycji – smakowity sos do jajek o orientalnym smaku.

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki Sosu Sambal Oelek
  • 2 łyżki Sosu śliwkowego
  • Pieprz mielony do smaku
  • 3 łyżki drobno pokrojonej czerwonej papryki ( świeżej )
  • 3 łyżki drobno pokrojonego szczypioru
  • 3 łyżki drobno pokrojonego miąższu z pomarańczy

Wszystkie składniki wymieszać. Podawać na świeżo do jajek na twardo. Robić taką ilość by zeszło na bieżąco ( zawsze można dorobić ).

Podpowiadam , że można dodać również utartego czosnku i podawać np do pieczonego drobiu.

file1269594740



FORUM - bieżące dyskusje

Ile w Was jest narcyzmu?
U mnie narcyzmu jest coraz mniej, akceptuję nawet objawy starzenia :)
dodatkowa gotówka na wesele
Już te wesela nie są tak wystawne, bo ludzie zmądrzeli jak kryzys nastał i inflacja...
Święta Bożego Narodzenia
A ja jem to, co lubię, nie daję się omamić tradycji z jej uświęconymi daniami:)
Dieta przy kamicy nerkowej.
Szczawiany są tu niewskazane, np. obecne w tak zdrowym niby szpinaku...