Wiejskie jadło

28 lutego 2011, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu pożywne danie jednogarnkowe.

składniki:

  • 25-30 dkg łopatki wieprzowej
  • 25 dkg kiełbasy
  • 20 dkg białej kapusty
  • kilka pieczarek
  • 4-5 średnich ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka korzeń
  • 1 cebula
  • kawałek pora
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 litr bulionu-proponuję z kostki mięsnej
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku
  • zielona pietruszka do posypania
  • klika ziaren angielskiego ziela
  • 2-3 liście laurowe

Przyrządzenie:

Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Najpierw na oleju podsmażyć mięso, potem dodać pozostałe składniki i przez 10 min. smażyć razem. Podlać przygotowanym bulionem, przykryć i gotować ok.20 min.

Pod koniec dodać śmietanę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieperzem, posypać zieleniną.

file1298883421



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz