Czym jest tran?
Tran to ciekły tłuszcz otrzymywany z niektórych ryb lub ssaków morskich. Posiada charakterystyczny smak i zapach, a przede wszystkim niezwykle dużo drogocennych właściwości leczniczych. Najbardziej rozpowszechnione rodzaje tranu to: wielorybi, z wątroby rekina i z wątroby dorsza. Pierwszą zaletą tranu jest duża zawartość witaminy D i A. Witamina D odpowiada za prawidłowy rozwój chrząstek, kości oraz zębów i zapobiega pojawieniu sie krzywicy u dzieci, zaś u dorosłych osteoporozie. Z kolei witamina A ma ogromny wpływ na zdrowie oczu oraz skóry
Do kupienia trany o różnych smakach i aromatach TUTAJ
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej od 15ºC do 25ºC w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Ewentualne zmętnienie preparatu jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu.
Przeznaczenie:
Preparat przeznaczony jest jako uzupełnienie codziennej diety w składniki zawarte w oleju z wątroby dorsza – witaminę A i D oraz Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe z rodziny Omega-3, a szczególnie kwasy EPA i DHA, korzystnie wpływające na proces widzenia, wzrost kości i zębów oraz układ krążenia.
Sposób użycia:
Dorośli i dzieci powyżej 3. roku życia: pół łyżeczki do herbaty (2,5 ml) dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Uwaga: W przypadku kobiet w ciąży i dzieci stosowanie w tym samym czasie Tranu oraz innych preparatów zawierających witaminy A i D powinno być skonsultowane z lekarzem.
Zawartość: 250 ml