Tort kolorowy (przepis bezglutenowy)

8 lipca 2010, dodał: zNatury.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 budynie wiśniowe
  • 2 kisiele wiśniowe
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru + cukier waniliowy
  • 4 jajka

Sposób wykonania:
Jajka ubić z cukrem na parze do momentu aż masa zrobi się gęsta. Zdjąć z naczynia i dalej ubijać do wystudzenia. Kisiele i budynie wymieszać z mąką ziemniaczaną. Przesiać przez sito i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Piec ok pół godziny w średnio nagrzanym piekarniku. Wierzch posypać cukrem pudrem.

Sklep ekologiczny
www.znatury.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz