Sernik (przepis bezglutenowy)

8 lipca 2010, dodał: zNatury.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 65 dag twarogu mielonego
  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Sposób wykonania:

Utrzeć masło i osobno żółtka z cukrem. Do roztartego masła dodać ser i utarte żółtka .Z białek ubić pianę. Dodać do masy białka, posypać mąką ziemniaczaną i wszystko delikatnie wymieszać.
Piec w temperaturze ok. 200 st. przez 1 godzinę.

Sklep ekologiczny
www.zNatury.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Sernik (przepis bezglutenowy)

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺