Torcikowe trójkąty crunchellowe

15 lipca 2011, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

wafle crunchella
krem truskawkowy (lub inny) Delecta
jogurt
mleko
czereśnie (lub truskawki)

Przygotowanie:

Krem przygotowujemy jak na opakowaniu – miksując z jogurtem naturalnym i mlekiem. Crunchelle dzielimy na 4 części. Gdy krem jest ubity na sztywno smarujemy nim kawałki crunchelli i układamy jeden na drugim. Odstawiamy na kilka godzin albo na noc do lodówki.  W kremie maczamy też np. czereśnie – będą do dekoracji.
Następnego dnia wyjmujemy przed samym podaniem i obcinamy nieregularne boki, by powstały nam mniej więcej trójkąciki ;)  Dekorujemy owocami i mamy pyszny, mięciutki i lekki torcik!

file1310723513



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz