Tiramisu

30 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 op. biszkoptów
  • 30 dag masła
  • 1/2 szkl. cukru
  • 3 naturalne serki homogenizowane(2x200g)
  • 2 szkl. mleka w proszku
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 jajko
  • 5 żółtek
  • 3 łyżki kawy
  • dowolne owoce do dekoracji

Wykonanie:

Masło utrzyj z cukrem na puszytą masę. Nie przerywając ucierania, kolejno dodawaj jajko, żółtka, serki homogenizowane i mleko w proszku. Żelatynę rozpuść w wrzątku (200ml). Ostygniętą połącz z masą serową. Utrzyj ją na gładki krem.Kawę zalej 100ml wrzącej wody, dobrze ostudź. Połowę biszkoptów ciasno ułóż w podłużnej formie. Skrop 1/2 kawy. Przykryj kolejno połow kremu serowego, resztą ciastek iznw kremem. Odstaw do lodówki na 2 h. Gotowy placek udekoruj dowolnie.



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.