Szynka duszona z dynią i zieloną papryką

22 stycznia 2013, dodał: AgataB
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 4 porcje:

1/2 kg szynki surowej

400 g dyni (obranej i wydrążonej)

papryka zielona

1 duża cebula

3 łyżeczki mąki

4 łyżki oleju

przyprawa do dań Kucharek

pieprz kolorowy świeżo mielony

tymianek

chilli do smaku

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

3 łyżeczki mąki + niewielka ilość zimnej wody

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, posypujemy Kucharkiem, oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym oleju (jeśli mamy małą patelnię to smażymy partiami). Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Dynię i oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę. Do garnka wrzucamy cebulę, mięso, dynię, paprykę, przyprawiamy i dusimy pod przykryciem (od czasu do czasu mieszając) około 40 minut. Mąkę łączymy z zimną wodą, dodajemy odrobinę gorącego wywaru z mięsa, mieszamy i wlewamy do garnka, całość dusimy pod przykryciem około 5 minut. Pod koniec duszenia dodajemy natkę pietruszki, mieszamy.

file1358882980



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...