Sztuka mięsa wołowego

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

25 dkg pieczeniowego mięsa wołowego

1 liść laurowy

5 kulek ziela angielskiego

½ łyżeczki soli morskiej

1 mała marchewka

1 mała pietruszka

5 dkg selera

½ małej cebuli

O,75 l wody

1 łyżeczka Delikatu do Mięs

2 łyżki oleju ryżowego

Wykonanie:

Mięso pokroić na porcje. Do garnka wlać wodę, włożyć wszystkie składniki oprócz mięsa. Doprowadzić do wrzenia, włożyć mięso i gotować wszystko ok. 45 minut (czas zależy od twardości mięsa). Gdy mięso będzie miękkie – wyjąć je. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso, posypać Delikatem i obsmażyć z każdej strony na rumiano.

Smacznego!

file1256828908



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...