Świderki z sosem śmietanowo-serowym

27 marca 2013, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 40 dag makaronu świderki
  • 30 dag sera fata
  • ½ szklanki śmietany 12 proc.
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • Świeże zioła (koperek, natka pietruszki, bazylia)
  • sól, pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, podsmaż na oliwie. Następnie dodaj śmietanę i pokruszony ser feta. Sos podgrzej nie dopuszczając do zagotowania.

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osącz, włóż do sosu i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nałóż na talerze. Przed podaniem posyp świeżymi posiekanymi ziołami.

file1364380738



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz