Stek wołowy po toskańsku

8 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 steki wołowe /60 dag/,
  • 2 cebule /15 dag/,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 8 łyżek oleju,
  • 2 łyżeczki ziaren pieprzu zielonego Prymat,
  • 1 łyżeczka ziaren czerwonego pieprzu,
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego Prymat,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki Prymat,
  • 1 łyżeczka tymianku Prymat,
  • sól lub marynata klasyczna Prymat

Przyrządzanie:

Cebule i czosnek obrać. Cebule pokroić w krążki, a czosnek na zapałkę. Z oleju, pieprzu zielonego, czerwonego i czarnego oraz papryki tymianku przyrządzić marynatę, domieszać do niej czosnek i cebulę. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, posmarować marynatą i odstawić na 2 godz. Po tym czasie marynatę zdjąć z mięsa i piec steki naruszcie po 20-30 min, odwracając je od czasu do czasu. W tym czasie podsmażyć na patelni ziarenka pieprzu, kawałki czosnku oraz cebule, tak aby cebula zeszkliła się. Upieczone steki posolić, obłożyć pozostałą marynatą i podawać z bułką i sałatką z sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej

www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....