Spaghetti z oliwą i czosnkiem na ostro

27 marca 2013, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 100 ml oliwy
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 4 łyżki posiekanej natki
  • 1 papryczka chili, sól, pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

Ząbki czosnku obrać, pokroić w plasterki. Na patelnię wlać oliwę  i dodać czosnek. Smażyć na małym ogniu na złoty kolor, ciągle mieszając (nie przypalić, gdyż oliwa zgorzknieje). Czosnkową oliwę odstawić z ognia. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku, osączyć, przełożyć na patelnię z czosnkowa oliwą. Zagrzać, posypać natką, solą i pieprzem. Doprawić na ostro umytą i drobno posiekaną papryczką chili.

file1364380180



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz