Schab po chorwacku

5 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1.2 kg schabu
Vegeta
2 ząbki czosnku
2 łyżki musztardy
1 łyżka tymianku
1 łyżka
majeranku

1 łyżka oregano
1 łyżka oleju
pieprz

file1286275357

Sposób przygotowania:

Oczyszczony schab natrzeć Vegetą Mix i odstawić na 1 godzinę do lodówki. Zioła połączyć z musztardą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą posmarować mięso i ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem. Piec około 1 i 1/2 godziny w piekarniku w temperaturze 180 st C polewając od czasu do czasu wytwarzającym się sosem. Schab w ziołach smakuje wyśmienicie podawany na gorąco z pastą warzywną AJVAR.

www.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz