Sałatka z tuńczykiem i jajeczkiem

28 marca 2013, dodał: czarrna
Artykuł zewnętrzny

Składniki
250 g ulubionego makaronu
1/2 brokuła
1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w oleju
4 jajka
sos:
4 łyżki oliwy
2 łyżki wody
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka posikanego koperku
3 ząbki czosnku
sól, pieprz

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Brokuła ugotować wedle upodobania, na miękko lub półtwardo. Jajka ugotować na twardo. Składniki sosu wymieszać. Tuńczyka osączyć z nadmiaru oleju.
Makaron, brokuł i tuńczyka dokładnie wymieszać. Rozłożyć na talerze. Udekorować ćwiartkami jajek i polać sosem.

file1364505654



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.