URODA I ZDROWIE

Sałatka z kiełkami i orzechami

26 października 2015, dodał: Redakcja

Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:
– Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
– sałata roszponka – 100 g
– kiełki rzodkiewki – 100 g
– kiełki słonecznika – 100 g
– kiełki lucerny – 50 g
– rzodkiewka – 8 sztuk
– pomidorki cherry – 80 g
– orzechy włoskie – 50 g
– orzechy laskowe – 50 g
– oliwa z oliwek – 3 łyżki

Salatka z kielkami i orzechami

Sposób przygotowania:
1. Laskowe i włoskie orzechy wrzuć na suchą, mocno rozgrzaną patelnię i upraż. Zarumienione zdejmij z ognia i zostaw do wystygnięcia. By pozbyć się skórki orzechów, wystarczy je potem potrzeć w dłoniach lub w lnianej ściereczce.
2. Pomidorki koktajlowe umyj i pokrój w ćwiartki, a rzodkiewkę w cienkie plastry.
3. W małej misce przygotuj sos. Zawartość opakowania Sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr wymieszaj z zimną wodą i oliwą – w ten sposób otrzymasz sos, który idealnie połączy wszystkie składniki.
4. W misce wymieszają listki roszponki z kiełkami, orzechami, pomidorkami i rzodkiewką. Tuż przed podaniem całość polej sosem i dopiero wtedy wymieszaj – będziesz mieć pewność, że warzywa nie rozmokną i pozostaną chrupiące.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

promocje kosmetyków
wazne, zeby sprawdzic date waznosci, moze jest bliska konca?
Pomysł na biznes
Mój salon kosmetyczny działa idealnie, wszelkie nowinki, świetny serwis, szkolenia na nowym sprzęcie,...
Problemy z kręgosłupem
U mnie koniecznie trzeba było zrobić rezonans całego kręgosłupa a teraz czeka mnie rehabilitacja...
Ból w śródstopiu
Może warto zrobić rezonans? Ja szybko dostałam się prywatnie, a po takim dokładnym badaniu...