Sałatka warzywna

26 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 2 kg kapusty białej
  • 1 kg marchwi
  • 1 kg pomidorów
  • 1 kg papryki czerwonej
  • 1 kg cebuli
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka octu
  • 4 listki laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • Poszatkować kapustę. Marchew, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Wszystko dokładnie wymieszać dodać przyprawy, cukier, sól, olej oraz ocet. Gotować 0,5 godziny. Nałożyć do słoików i pasteryzować przez 10 min



    FORUM - bieżące dyskusje

    Pastelowy makijaż oczu
    Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
    Opalona skóra
    Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
    Praca w dużej firmie a zarobki
    Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
    Kolczyki
    Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.