sałatka po meksykańsku

16 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

200 g boczku wędzonego

1/2 puszki fasoli czerwonej

1/2 puszki kukurydzy

1/2 puszki ciecierzycy

1 papryka czerwona

1 sałata karbowana

1 pomodor

1 cebula

1 suszona chili

40 g startego żółtego sera

1 łyżka salsy serowej z papryczką jalapeno

sól i pieprz

  • boczek kroimy w cienkie plasterki, obsmażamy by był chrupki, zdejmujemy z patelni,
  • na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i posiekaną chili,
  • sałatę myjemy dokładnie suszymy, rwiemy na kawałki,
  • paprykę i pomidor kroimy w kostkę dodajemy do sałaty,
  • dodajemy do sałaty odsączoną fasolę, kukurydzę i cieciorkę,
  • dodajemy ostudzony boczek i ser,
  • całość polewamy tłuszczem z cebulą i chili, dodajemy salsę, sól i pieprz, mieszamy

file1268739514