sałatka po meksykańsku

16 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

200 g boczku wędzonego

1/2 puszki fasoli czerwonej

1/2 puszki kukurydzy

1/2 puszki ciecierzycy

1 papryka czerwona

1 sałata karbowana

1 pomodor

1 cebula

1 suszona chili

40 g startego żółtego sera

1 łyżka salsy serowej z papryczką jalapeno

sól i pieprz

  • boczek kroimy w cienkie plasterki, obsmażamy by był chrupki, zdejmujemy z patelni,
  • na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i posiekaną chili,
  • sałatę myjemy dokładnie suszymy, rwiemy na kawałki,
  • paprykę i pomidor kroimy w kostkę dodajemy do sałaty,
  • dodajemy do sałaty odsączoną fasolę, kukurydzę i cieciorkę,
  • dodajemy ostudzony boczek i ser,
  • całość polewamy tłuszczem z cebulą i chili, dodajemy salsę, sól i pieprz, mieszamy

file1268739514



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.