sałatka po meksykańsku
Artykuł zewnętrzny
200 g boczku wędzonego
1/2 puszki fasoli czerwonej
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki ciecierzycy
1 papryka czerwona
1 sałata karbowana
1 pomodor
1 cebula
1 suszona chili
40 g startego żółtego sera
1 łyżka salsy serowej z papryczką jalapeno
sól i pieprz
- boczek kroimy w cienkie plasterki, obsmażamy by był chrupki, zdejmujemy z patelni,
- na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i posiekaną chili,
- sałatę myjemy dokładnie suszymy, rwiemy na kawałki,
- paprykę i pomidor kroimy w kostkę dodajemy do sałaty,
- dodajemy do sałaty odsączoną fasolę, kukurydzę i cieciorkę,
- dodajemy ostudzony boczek i ser,
- całość polewamy tłuszczem z cebulą i chili, dodajemy salsę, sól i pieprz, mieszamy