Sałatka brokułowa na ciepło

8 kwietnia 2013, dodał: plomien
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 opakowania dowolnego makaronu
  • Kilka różyczek brokułu
  • Żółta papryka
  • 150g wędzonej szynki w plastrach
  • Sól, pieprz
  • 2 łyżki majonezu lub jogurtu

Przygotowanie:

  • Makaron ugotuj al dente według wskazania na opakowaniu.
  • Paprykę umyj, osacz i pokrój w kostkę.
  • Różyczki brokułu i kostki papryki rozłóż na sitku w garnku z pół litrem wody lub włóż do paro waru.
  • Gotuj na parze około 10 minut, a potem odstaw.
  • Szynkę zwiń w ruloniki, a potem pokrój na kilka kawałków w poprzek, aby powstały ślimaczki.
  • Warzywa i szynkę dodaj do odsączonego makaronu i wymieszaj.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • Na wierzch sałatki, według uznania, można nałożyć dwie łyżki majonezu lub jogurtu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz