Ryba zapiekana z warzywami

4 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

1 kg fletów z dorsza
6 marchewek
2 pietruszki
1 średni seler
1 łyżeczka
Vegety

2 średnie cebule
2 łyżki masła
2 łyżki koncentratu pomidorowego
olej

file1286200529

Sposób przygotowania:

Filety posypać Vegetą i usmażyć z obu stron na patelni. Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę zetrzeć na grubej tarce. W garnku rozgrzać 2 łyżki masła, włożyć starte warzywa, dodać 1 łyżeczkę Vegety, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, wlać 1 szklankę wody. Wszystko razem dusić pod przykryciem około 15 minut. Usmażone filety dorsza ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, przykryć je równomiernie uduszonymi warzywami i wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 180°C przez 10-15 minut. Podawać na ciepło.

www.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie chodzicie w weekendy na impre…
Ja z całą rodziną często w weekendy wybieramy się do Energylandii w Zatorze. Mnóstwo...
odpryskujący lakier
Dla wzmocnienia i przedłużenia trwałości manicure możesz wykorzystać specjalne produkty typu top...
Jak schudnąć po ciąży
Aby podkręcić redukcję tłuszczu i w jak najszybszy sposób schudnąć po ciąży dzięki ćwiczeniom,...
Skręcanie włosów
Najprostszym sposobem jest związanie włosów w warkocz i pozostawienie ich na parę godzin. Najlepszy...