Ryba zapiekana z warzywami
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 kg fletów z dorsza
6 marchewek
2 pietruszki
1 średni seler
1 łyżeczka
Vegety
2 średnie cebule
2 łyżki masła
2 łyżki koncentratu pomidorowego
olej
Sposób przygotowania:
Filety posypać Vegetą i usmażyć z obu stron na patelni. Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę zetrzeć na grubej tarce. W garnku rozgrzać 2 łyżki masła, włożyć starte warzywa, dodać 1 łyżeczkę Vegety, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, wlać 1 szklankę wody. Wszystko razem dusić pod przykryciem około 15 minut. Usmażone filety dorsza ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, przykryć je równomiernie uduszonymi warzywami i wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 180°C przez 10-15 minut. Podawać na ciepło.
www.podravka.pl