Ryba w cieście w kwaśnej galarecie

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Ryba w cieście w kwaśnej galarecie

Czas : 30 minut + minimum 3 godziny w lodówce

Składniki :

2 filety z Pangi ( lub innej ryby )
1 jajko
½ szklanki mąki
¼ szklanki wody + 400 mll do galarety
sól
pieprz mielony
olej do smażenia
100 mll octu
½ łyżki cukru
1 łyżeczka Vegeta ( lub ½ kostki bulionu rybnego Knorra )
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
2 cebule
4 łyżeczki żelatyny

Z jajka, mąki, wody i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe .Rybę posolić , popieprzyć .Na patelni rozgrzać olej .Rybę maczać w cieście i smażyć na rumiano z obu stron .Zagotować wodę z octem , liściem laurowym , zielem angielskim , Vegeta ( lub kostką bulionu rybnego ), pokrojona w piórka cebulą . Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody i rozpuścić w gorącej zalewie . Ułożyć rybę pojemniku , zalać zalewą . Zostawić na minimum 3 godziny ( a najlepiej dobę ).
Można taką rybę ułożyć w słoikach , zalać zalewą .Zamknąć słoiki . Pasteryzować 10 minut .Odstawić i następnego dnia powtórzyć pasteryzowanie ( 10 minut ). Trzymać w lodówce .

 

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...