Ruskie pierogi

21 marca 2011, dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

CIASTO:

0,5 kg mąki,
2 jajka,
woda,

FARSZ:,

ziemniaki 1 kg,
2 duże cebulki,
0,5 kostki margaryny,
30 dag sera białego,
sól , pieprz,,
masło do polania pierogów

Ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto , ciasto cienko rozwałkować , wykroić szklanką kółka, dawać po jednej łyżeczce farszu , skleić ciasto, układać na ściereczce i potem wrzucać do gotującej sie wody ( osolonej).

Farsz, ziemniaki obrać i ugotować, cebulę usmażyć na margarynie , ziemniaki podusić dokładnie dodać do nich cebulkę , pieprz sól i wydusić gdy lekko ostygna dodać biały ser i połączyć razem.

Masło rozpuścić , podsmażyć na złoty kolor, przed podaniem polewać pierogi masłem

file1300700513



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺
Gorące smaki lata - konkurs z marką…
U mnie są tylko stalowe garnki, a patelni nie używam wcale...