Rozgrzewająca zupa z dyni z imbirową nutką

6 października 2013, dodał: Reni
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
  • 60-70 dag dynia
  • 1 szt cebula
  • 4 szkl woda
  • 2 kostki bulion warzywny
  • 2 cm imbir świeży
  • 1 łyżka olej
  • 2-3 łyżki śmietana
  • 1-2 łyżki siekana natka pietruszki
  • do smaku sos sojowy
  • do smaku pieprz
  • groszek ptysiowy

 

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Następnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę dynię i starty na tarce imbir, smażyć przez 4-5 minut. Przełożyć do garnka, wlać wodę, dodać kostki rosołowe i gotować około 15 minut. Zdjąć z ognia, zmiksować, przyprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem. Zupę wlać na talerze, ze śmietany zrobić kleksa, posypać posiekaną natką pietruszki, podawać z groszkiem ptysiowym.

Smacznego!

file1381092642



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz