Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną zalane galaretą

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 30 minut + czas na zastygnięcie galarety

Składniki :

3 duże plastry szynki konserwowej
3 jajka
szczypta soli
szczypta pieprzu mielonego
1 łyżeczka majonezu
½ litra rosołu drobiowego ( lub wołowego )
groszek konserwowy
marynowane warzywa ( niekoniecznie )
4 łyżeczki żelatyny

Ugotować jajka na twardo , obrać , rozetrzeć na miazgę z majonezem . Doprawić solą .Posmarować plastry szynki pastą jajeczną .Zwinąć ruloniki . Każdy przekroić ostrym nożem na 3 części . Ułożyć w pojemniczku. Obłożyć groszkiem i warzywami . Namoczyć żelatynę w kilku łyżkach zimnej wody i rozpuścić ją we wrzącym rosole . Doprawić rosół pieprzem .Lekko ostudzić i takim zalać delikatnie ruloniki szynki. Wstawić do lodówki do zastygnięcia .Podawać z octem , cytryną , chrzanem – jak kto lubi .

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...