Pyszne kotleciki ryżowe

18 lipca 2011, dodał: Ciupakabra
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 torebka ryżu białego

10 dag sera żółtego

1/2 pęczka szczypiorku

1 jajko

bułka tarta

olej do smażenia

sól

pieprz

można dodać szczyptę curry

Ryż ugotować i odstawić do ostygnięcia. Ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach, szczypiorek umyć i posiekać. Do dużej miski dodawać chłodny ryż, ser, szczypiorek i jajko, wszystko wymieszać, doprawić do smaku. Jeśli masa nie jest zwięzła dosypać bułki tartej. Formować kotleciki delikatnie uciskając (ręce trzeba często płukać w wodzie, bo ryż czasem się nie chce kleić). Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano. Można podawać z surówkami lub sałatami.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...