Pstrąg z farszem z kaszą gryczaną

7 sierpnia 2013, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Ten faszerowany pstrąg jest niezwykle smaczny – polecam!

składniki:

– 2 pstrągi
– sok z cytryny
– sól, pieprz
– olej
– szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
– 5 dag startego żółtego sera
– listki bazylii
– łyżka masła
– cytryna
– 15 dag pieczarek
– cebula

Sprawione pstrągi  skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami i odstawić na około 15 minut. Pieczarki pokroić w plasterki, zrumienić  z posiekaną cebulką na oleju.
Kaszę gotować około 10 minut we wrzącej wodzie.Wymieszać kaszę z cebulką i pieczarkami oraz startym serem.

Farszem napełnić ryby, spiąć wykałaczką, ułożyć na folii aluminiowej, na wierzchu położyć listek bazylii i po kawałku masła. Zawinąć. Piec 25 minut w temp.180 stopni C.

Zobacz również: