Pstrąg z farszem z kaszą gryczaną
Artykuł zewnętrzny
składniki:
– 2 pstrągi
– sok z cytryny
– sól, pieprz
– olej
– szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
– 5 dag startego żółtego sera
– listki bazylii
– łyżka masła
– cytryna
– 15 dag pieczarek
– cebula
Sprawione pstrągi skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami i odstawić na około 15 minut. Pieczarki pokroić w plasterki, zrumienić z posiekaną cebulką na oleju.
Kaszę gotować około 10 minut we wrzącej wodzie.Wymieszać kaszę z cebulką i pieczarkami oraz startym serem.
Farszem napełnić ryby, spiąć wykałaczką, ułożyć na folii aluminiowej, na wierzchu położyć listek bazylii i po kawałku masła. Zawinąć. Piec 25 minut w temp.180 stopni C.
Zobacz również:
- Pstrągi w migdałach
- Pstrąg nadziewany selerem naciowym
- Pstrąg z boczkiem
- Pstrąg ze szpinakiem
- Pstrąg faszerowany borowikami