Przepis na szybki jabłecznik

30 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • szklanka cukru
  • 6 jabłek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jaja
  • szklanka śmietany 12 %
  • olejek waniliowy

Jaja ubić z cukrem, dodać śmietanę ojek i zapach. Do gładkiej masy dodać mąkę z proszkiem, ciasto wylać na blachę, na wierzch położyć pokrojone jabłka i piec około 45 minut. Na koniec posypać cukrem pudrem jeśli ktoś lubi.

Zobacz również:

  1. Prosty placek z owocami
  2. Prosta szarlotka
  3. Śnieżna szarlotka
  4. Wszystkie słodkości czytelników



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz