Pomidory faszerowane

5 lutego 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 8 pomidorów
– 20 dag owczego sera
– 1 główka sałaty rzymskiej
– 3 dag orzeszków piniowych
– 4 gałązki natki pietruszki
– 1 strąk papryczki chili
– 3 łyzki octu winnego
– 2 łyzki oliwy
– 20 dag jogurtu naturalnego
– sól, pieprz

Pomidory umyte osuszyć, odkroić „czapeczki”, owczy ser pokroić w kostkę, sałatę umyć, pokroić w paseczki, orzeszki wrzucić na suchą patelnię i zrumienić. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć a listki oderwać od gałązek, posiekać, papryczkę chili przekroić wzdłuż , oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w cienkie paseczki, przygotować sos: ocet wymieszac z oliwą, posiekana natką, papryczka chili i jogurtem, posolić. Sałatę przemieszać z serem, orzeszkami i sosem. Wydrążone pomidory przyprawic do smaku, nadziewać sałatką, przykryć „czapeczkami”, podawac od razu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺