Chińska sałatka z białej kapusty

5 lutego 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 1 kg białej kapusty
– 1 ostra czerwona papryka
– 1 mały kawałek imbiru
– 3 łyżki białego octwu winnego
– 2 łyżki jasnobrązowego cukru
– 1 łyzka oleju sezamowego
– 100 gram orzeszków ziemnych
– 100 gram migdałów
– 1 łyzka soli

Liście kapusty opłukać, cienko poszatkować, pokroić na kawałki długości około 6 cm. Kapuste przełożyć do kamiennego garnka, wymieszać z sola i cukrem, odstawic na 2 godziny. Paprykę przeciąż na pół, usunąć gniazda nasienne i pestki. Opłukać, pokroic w cienkie paseczki, imbir obrać, drobno posiekać, migdały sparzyc wrzątkiem, zdjąć gorzką skórkę. Kapuste lekko odcisnąć, dodać olej, ocet, imbir i paprykę. Wymieszać i odstawić na kolejne 2 godziny w chłodne miejsce.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...