Piersi z kurczaka z grilla najprostsze

29 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szybkie, dietetyczne danie z drobiu. Do zrobienia w sezonie grillowania jak i przez cały rok na grillu elektrycznym.

Czas : 10 minut + 3 godziny macerowanie

Składniki :

  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka mielonej papryki

Pierś przekroić na pól w poprzek. Rozklepać formując zgrabne kotlety. Wymieszać oliwę z przyprawami i natrzeć pastą mięso. Wstawić w zamkniętym pojemniku do lodówki (na całą noc –minimum 3 godziny). Rozgrzać grill i piec mięso po 6 minut z każdej strony.

Podawać jako przekąskę z grilla lub jako danie obiadowe z puree ziemniaczano-cebulowym, grillowanymi warzywami lub inną surówką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz