Pierś z kaczki w pomarańczach

13 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 piersi z kaczki ze skórą
3 pomarańcze
2 łyżki masła
łyżka oleju
gałązka rozmarynu
sól, pieprz

Pomarańcze wyszorować, z jednej wycisnąć sok, dwie pokroić na plastry. Piersi z kaczki umyć, naciąć skórę w kilku miejscach, natrzeć solą i pieprzem. Polać sokiem z pomarańczy odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać masło i olej, wrzucić gałązkę rozmarynu, ułożyć filety skórą do dołu i usmażyć na rumiano. Przewrócić na drugą stronę. Podsmażone filety przełożyć na blachę, ułożyć na nich kilka plastrów pomarańczy i piec około 10 minut w temp. 240 stopni C (filet ma być lekko krwisty). Wyjąć mięso z piecyka, zostawić na kilka minut aby odpoczęło, pokroić w plastry i ułożyć na plastrach pomarańczy.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺