Skrzydełka na ostro po diabelsku

13 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

800 gram kurzych skrzydełek
kostka rosołowa
łyżka płynnego miodu
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
2 papryczki chilli

skrzydełka umyć, odciąć końcówki. W garnku zagotować wodę, dodać kostkę rosołową, wrzucić skrzydełka. Gotować na średnim ogniu przez 5 minut, zebrać szumowiny, odcedzić. Z miodu, sosu sojowego oraz oleju przygotować marynatę, dodać czosnek i posiekane papryczki chilli. Marynatą zalać skrzydełka, odstawić na 3 godziny. Zamarynowane skrzydełka ułożyć na blasze. Piec przez 15 minut w temp. 200 stopni C, podczas pieczenia polewać marynatą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺