Pieczona ryba z warzywami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pieczona ryba z warzywami

16 marca 2017, dodał: Katarzyna Lewandowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 filety z morszczuka lub mintaja, przyprawa do ryb, ok. 2 łyżeczek, sól, pieprz do smaku, 6 różyczek kalafiora, 6 różyczek brokuła, 3 marchewki, 1 cebula, 1 pietruszka, 3 łyżki oleju.

Przygotowanie:

Po rozmrożeniu rybę należy posolić, popieprzyć, oprószyć przyprawą do ryb. Marchewkę pokroić w plasterki, pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę pokroić w półplasterki. Kalafior i brokuły podzielić na mniejsze części. Wszystkie warzywa podzielić na 4 części. Na blaszce wyłożyć kawałek folii aluminiowej, a na nią marchew, pietruszkę, cebulę, przykrywamy je rybą. Na wierzch ryby też ułożyć marchew, pietruszkę, cebulkę, kalafior i brokuły. Polać delikatnie olejem i zawinąć. Piec w temp. 180oC przez ok. 1 godz.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...