Pieczarki w sosie balsamicznym z natką pietruszki

13 września 2023, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Szybka przystawka z pieczarek, smakuje wybitnie: w tle wyróżnia się słodko kwaśny sos czosnkowy. Bardzo ciekawa przekąska lub dodatek do obiadu na przykład kotlecików mielonych czy zrazików.

pieczarki

składniki:

około 8 pieczarek pokrojonych w większą kostkę

natka pietruszki

5 łyżek octu balsamicznego

4 ząbki czosnku

łyżka miodu

sól, pieprz

olej do smażenia

Na dużej patelni porządnie należy podsmażyć pieczarki, aż do zrumienienia. W małej miseczce mieszamy ocet z miodem i czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Siekamy natkę pietruszki. Do pieczarek już zrumienionych dodajemy sos i natkę, całość mieszamy, i smażymy jeszcze około minuty.