Pieczarki w sosie balsamicznym z natką pietruszki

13 września 2023, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Szybka przystawka z pieczarek, smakuje wybitnie: w tle wyróżnia się słodko kwaśny sos czosnkowy. Bardzo ciekawa przekąska lub dodatek do obiadu na przykład kotlecików mielonych czy zrazików.

pieczarki

składniki:

około 8 pieczarek pokrojonych w większą kostkę

natka pietruszki

5 łyżek octu balsamicznego

4 ząbki czosnku

łyżka miodu

sól, pieprz

olej do smażenia

Na dużej patelni porządnie należy podsmażyć pieczarki, aż do zrumienienia. W małej miseczce mieszamy ocet z miodem i czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Siekamy natkę pietruszki. Do pieczarek już zrumienionych dodajemy sos i natkę, całość mieszamy, i smażymy jeszcze około minuty.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...