Grillowane pieczarki z pietruszkowym pesto i mozzarellą

11 września 2023, dodał: wjosna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ok. 10 sporych pieczarek

kulka mozzarelli 120 g

pesto:

duży pęczek natki pietruszki

50 g orzechów włoskich

ząbek czosnku

garść parmezanu

1/4 szklanki oliwy

skórka i sok z połowy cytryny

sól pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić umyć i pozbawić trzonków.

Składniki pesto zmiksować na gładką masę.

Napełniać pesto kapelusze pieczarek i na każdym kłaść po kawałku mozzarelli.

Tak przygotowane pieczarki ułożyć na tacce do pieczenia na grillu i przykryć folią aluminiową. Grillować ok 15 – 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu, aż pieczarki się dobrze podpieką od spodu, a mozzarella rozpuści na wierzchu.

file1369386697



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Rossmann
W Rossmannie, można znaleźć szeroki wybór produktów naturalnych, które są delikatne dla skóry, nie...
Gdybym mogła być mężczyzną jeden dz…
To bym nim była ale jestem kobietą i wolę tego nie zmieniać!
Gdzie kupować ubrania w sieci?
Markowe i modne ciuchy spokojnie i bezpiecznie można kupować na platformach takich jak...
Jak kojarzy się Wam dentysta?
Kiedyś się bałam dentysty to prawda,ale teraz idę z uśmiechem na ustach, ponieważ...