Pieczarki nadziewane

28 września 2013, dodał: virg11
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • Pół kilo pieczarek
  • pół kilo mięsa mielonego
  • 1 cebulka -drobno posiekać w kosteczkę
  • przyprawy-sól, pieprz, czosnek granulowany
  • 3 -4 jajka
  • bułka tarta

Pieczarki umyć – wydrążyć nóżki. Z mięsa zrobić mięsko jak na kotlety mielone -przyprawy według uznania, 1 jajko, cebulka-wyrobić masę. Mięsem nadziewać pieczarki-obtaczać w rozbełtanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć we frytownicy do zrumienienia. Przepyszne danie jako dodatek do obiadu lub przekąska na zimno lub na gorąco.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz