Pasty kanapkowe na śniadanie
Pasta z twarogu i ogórka
Kostka twarogu
Ogórek zielony świeży
2 ząbki czosnku
2lyzki śmietany 18%
Sól i pieprz
Czosnek drobniutko posiekać. Ogórek pokroić w drobną kostkę.
Wszystko połączyć z rozgniecionym twarożkiem doprawić śmietaną pieprzem i solą. Można dodać szczypiorek.
Pasta jajeczna
4 jajka na twardo
2-3 łyżki majonezu
Szczypiorek
Jajka dobrze wystudzone pokroić w kostkę szczypiorek posiekać dość drobno.
Połączyć wszystkie składniki razem doprawić majonezem solą i pieprzem
Pasta z makreli wędzonej
1 makrela wędzona
4 jajka na twardo
1 średnia cebula
3-4 ogórki konserwowe
1 ząbek czosnku
1-2 łyżki musztardy sarepskiej
1-2 łyżki majonezu
Sol pieprz
Makrele obrać z ości. Drobno posiekać jaja czosnek posiekać i zmiażdżyć. Ogórki cebulę drobno posiekać.
Wszystko razem wymieszać dodając musztardę majonez sol i pieprz.
fot: redakcja