Pasty kanapkowe na śniadanie

28 września 2016, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

Pasta z twarogu i ogórka

 

pasta2

Kostka twarogu
Ogórek zielony świeży
2 ząbki czosnku
2lyzki śmietany 18%
Sól  i pieprz

Czosnek drobniutko posiekać. Ogórek pokroić w drobną kostkę.
Wszystko połączyć z rozgniecionym twarożkiem doprawić śmietaną pieprzem i solą. Można dodać szczypiorek.

 

Pasta jajeczna

jaja

4 jajka na twardo
2-3 łyżki majonezu
Szczypiorek

Jajka dobrze wystudzone pokroić w kostkę szczypiorek posiekać dość drobno.
Połączyć wszystkie składniki razem doprawić majonezem solą i pieprzem

Pasta z makreli wędzonej

makrela

 

1 makrela wędzona
4 jajka na twardo
1 średnia cebula
3-4 ogórki konserwowe
1 ząbek czosnku
1-2 łyżki musztardy sarepskiej
1-2 łyżki majonezu
Sol pieprz

Makrele obrać z ości. Drobno posiekać jaja czosnek posiekać i zmiażdżyć. Ogórki cebulę drobno posiekać.
Wszystko razem wymieszać dodając musztardę majonez sol i pieprz.

 

fot: redakcja